tiistai 17. elokuuta 2010

Ottaisimme liiteriä varastolla

Pitkä tauko kirjoituksessa ja paljon on tapahtunut. Rakennuslupa on saatu, pohjat tehty ja talokin harjakorkeudessaan, aluskate päällä. Jatketaampa blogia kuitenkin kronologisessa järjestyksessä. Elämme siis kesäkuuta ja edessä on liiterin pystytys.

Etsiskelimme sopivaa varastoliiteriä jonkun aikaa, lähinnä netistä. Autotalli kun rakennetaan myöhemmin, tarvitsemme jonkunlaista lukollista varastotilaa rakennusaikaisille työvälineille. Yllättävän heikko valikoima tällaisia kaksiosaisia rakennuksia on tarjolla, mikäli ei halua ruveta itse alusta asti pitkästä tekemään. Vaihtoehtoja löytyy kyllä esimerkiksi Ultimatemarketista ja rautakauppojen myymistä Luoman tekemistä valmispaketeista. Kummaltakaan ei löytynyt kuitenkaan sopivaa.

Sitten eksyin Kivijärven rakennuspalvelun sivuille: http://kivijarvenrakennuspalvelu.com/. Sieltä sainkin kohtuuhintaisen tarjouksen parruliiteristä jossa on väliseinä ja ovet molemmissa päädyissä. Harva rakenne on hyvä liiterikäytössä ja kyllä ne varaston tavaratkin siellä säilyvät siihen asti että autotalli saadaan rakennettua. Liiterin tekijä toi tavaran itse paikan päälle, auttoi purkamisessa ja neuvoi vielä asennuksessa. Erinomaista palvelua!

Itse kehikon pystytys oli helppoa ja kesti (pitkän) päivän takoolaisten avustuksella.


Puutavaraa oli 750 metriä!


Katto tehtiin seuraavalla viikolla. Pellit käytiin hakemassa Pennasen peltitehtaalta Muuramesta. Erinomaista toimintaa siellä, pellit tehtiin mittojen mukaan paikan päällä ilman mitään ennakkotilauksia. Yhtään hukkapalaa ei jäänyt ja hinta oli kohtuullinen.


Talon paikalta ja viemärilinjalta oli kertynyt sen verran runsaasti rankoja, ettei lähdetty niitä käsin pilkkomaan. Apu löytyikin melkein suvusta kun Hilkan serkun mies on perustanut kaverinsa kanssa yrityksen (SJ-Konepalvelu) joka tekee mm. polttopuita. Heillä on ihan uusi klapukone jolla homma kävi nopsaan. Puita taitaa olla niin paljon etteivät liiteriin mahdu, mutta täytyy vaikka myydä niitä tarvitseville talven tullen. Tässä vähän tuoreempi kuva valmiista liiteristä ja osa polttopuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti