keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Hapatusta foorumeilla eli Internet talopaketin valinnassa

Talopakettia valittaessa tilattiin tietysti se 30 kiloa talokirjoja (pyydän postimieheltä/naiselta tässä nyt julkisesti anteeksi). Käytiin rakennusmessuilla ja kerättiin kokemuksia tutuilta. Itse olen kuitenkin tottunut siihen että etsin tietoa täältä valtatieltä eli Internetistä. Talotoimittajien sivut ovat tietysti täynnä oman itsensä selkääntaputusta ja todistelua, että miksi juuri tämä on parasta A-luokkaa. Tällaisten lupausten on syytä mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Puolueettomampaa tietoa etsiessään pieni rakentaja eksyy erilaisten rakentamista käsittelevien keskustelufoorumien viidakkoon. Ja pojat, pelottava paikka se onkin.
"Ainahan legenda kertoo älväristä missä kaikki on huonommin: sukat pyörii jaloissa, valot vilkkuvat, home kasvaa, pulla ei nouse, prossu ei kellotu" (MVA, muropaketti.com)
Ensimmäisenä ystävämme Google näyttää tietä Suomi24 sivuston rakentaminen alueelle. Paikkaa myös epävirallisemmin Suoli24:si kutsutaan, eikä syyttä. Foorumilta löytyy kyllä kymmeniä mielenkiintoisia keskustelunaloituksia ja asiallisia kysymyksiä ja kertomuksia, jotka sitten kymmenet henkisesti keskenkasvuiset nimimerkin suojissa toimivat ampuvat alas, levittävät perättömiä juttuja ja mölisevät asian vierestä. Sen totuuden ja tiedonjyvän löytäminen sieltä seasta vaatii aikaa ja vaivaa. Keskustelujen perusteella ei mitään talopakettia uskalla ostaa, vaan paras vaihtoehto taitaa olla tehdä talo itse, mielummin omista puista ja kirveellä veistäen.

Muualta löytyy sitten jo yleensä vähän parempitasoista keskustelua, rakantaja.fi -palvelusta, muropaketista ja jopa vauvalehtien keskustelupalstoilta löytää tiedonjyvän sieltä ja toisen täältä. Parhaita tietopaketteja ovat tietenkin nämä kunnianarvoisat rakennusblogit. Jotkut ovat jopa jakaneet avoimesti budjettinsa ja toteutuneet kustannuksensa. Nostan hattua korkealle heille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti