keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Valintoja ja valintoja

Reilun kuukauden aktiivisen pohdinnan ja selvittelyn jälkeen valintamme osui Kastellin Moderni 113 malliin viittä vaille valmiina, eli sisäpinnat, keittiö tms. tehdään itse tai teetetään mitä ei osata. Ensimmäinen sysäys Kastellin suuntaan tuli tuttavapariskunnalta, joka oli saman suunnitteluruljanssin käynyt hiljattain läpi. Tukea valinnalle löytyi Internetin syövereistä ja muualtakin.

Tulevia asumiskuluja ja budjettia laskettaessa talon koko pieneni useaan kertaan ja samalla lämmitysjärjestelmäksi tuli ihan suora lattialämmitys sähköllä. Tarkoituksena on ostaa isohko varaava takka olohuoneeseen jossa voi talvella poltella metsästä reilusti löytyvää koivuklapia. Lämmön talteenotto ilmanvaihdossa kierrättää lämmintä koko taloon. Ilmalämpöpumppu säästää sähköä kanssa ja tarjoaa viilennystä kesähelteellä. Saunaan tulee puukiuas.

Voisi kuvitella että näillä järjestelyillä torppa saadaan lämmitettyä kohtuu kuluilla vaikka sähkön hinta pompsahtaisi mihin.

Talokaupat tehtiin maaliskuun lopulla Kastellin edustajan Harri Göös:n kanssa. Oikealla alalla on kaveri! Kannattaa varata tarpeeksi aikaa kun Harrin kanssa menee juttusille, ei juttu heti lopu. Pakettiin kuuluvien perustusten valaminen on heinäkuussa ja ensimmäinen lautakasa ilmestyy rakennuspaikalle elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti