torstai 19. elokuuta 2010

900 tonnia

Melkoinen määrä on luonnonsoraa, mursketta, sepeliä ja täytemaata kuskattu pihatiehen, talon alle, talon sisälle ja sen ympärille. Jonkun verran tarvitaan vielä takapihan rinteen tasoitukseen ja multaa nurmikoita varten. Suhteellisen tasaiselta näyttänyt rakennuspaikka olikin ihan reipas rinne. Luonto huijaa silmää sen verran tehokkaasti että ei millään uskottu että kaupungin merkitsemät korkomerkit ovat oikeilla korkeuksillaan. Talon edessä merkki oli n. 20 cm maasta ja takana 170 cm korkeudessa. Kuvassa näkyvien linjapukkien yläreunat ovat samalla tasolla. Lattia tulee 50 cm tuosta korkeammalle tasan 160 metriä merenpinnasta.


Rinne oli siinä mielessä hyvä asia että talon alta ja etupihalta löytyneet kivenlohkareet menivät täytöiksi. Yhtään maata tai kiviä ei tarvinnut kuskata metsään, pois kuskaamisesta puhumattakaan. Enemmänkin täytemaata olisi saanut olla. Myöskään vesi ei viihdy lähellä talon perustuksia vaan valuu joka suunnalta pois.



Aikataulu oli nopea. Pohjat tehtiin 17.7. ja seuraavan viikon perjantaina meillä oli jo perustukset ja täytöt tehtynä. Kokonaan valamalla tehdyt perustukset kuuluivat Kastellin toimitukseen ja sen teki Keski-Suomen Takuuperustukset. Koko homma kesti kaksi päivää. Ensimmäisen päivänä tehtiin muotit ja raudoitukset. Valu oli jo iltapäivällä. Seuraavana päivänä muotit voitiin jo poistaa. Homma toimi kun junan vessa.







Mittauskeskus tulee joskus rakennettavan autotallin seinään, sen aikaa se saa seistä talon vieressä ihan yksinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti